Sluiten

Trek aan mijn bel

Neem contact met mij op via onderstaand formulier. Je kunt me ook een e-mail sturen of bellen op 06 24 20 75 11.

Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Er ging iets verkeerd tijdens het verzenden van het formulier. Probeer het nog een keer.

Aanbestedingen begeleiden

Aanbestedingen begeleiden

Aanbestedingen voor digitale diensten zijn complexe klussen. Ik help jouw organisatie graag met het vinden van de juiste leverancier. Zodat het weer een feestje wordt.

Prijsindicatie
€ 5.500 - € 8.500
Doorlooptijd
2 - 6 maanden

Werkwijze

In het kort:

Het begeleiden van een aanbesteding voor softwareontwikkeling omvat het voorbereiden en uitvoeren van een aanbestedingsproces waarbij leveranciers van softwareontwikkeling worden uitgenodigd om een offerte in te dienen voor het uitvoeren van een specifiek softwareproject. Dit proces omvat het opstellen van een uitvraagdocument, het beoordelen van de ontvangen offertes en het selecteren van de meest geschikte leverancier op basis van beoordelingscriteria zoals prijs, kwaliteit en ervaring. Het doel van het begeleiden van een aanbesteding is om de meest geschikte en voordelige oplossing te vinden voor het te realiseren softwareproject.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Fase 1:

In de eerste fase van het onderzoek gaan we in gesprek met de verschillende belanghebbenden. Denk hierbij aan een directie, de eindgebruikers, de financiële afdeling, huidige levernaciers en dergelijke. Per doelgroep nemen we ongeveer een dagdeel om uit te vragen wat hun relatie is tot het digitale landschap en wat hun problemen, belangen en wensen zijn.

Fase 2:

We stellen een uitvraag op, op basis van de gesprekken uit de voorgaande fase. In deze uitvraag staat o.a. een weergave van het huidige digitale landschap, een schets van de oplossingsrichting maar ook gaan we in op gewenste werkwijze, prijsstelling en technische specificaties. Deze fase beslaat gemiddeld twee tot vier dagen.

Fase 3:

We stellen een lijst op met mogelijke leveranciers die we de uitvraag sturen. Die kan tot stand komen door een open marktuitvraag maar ook op basis van bestaande netwerken en inzichten. We versturen de uitvraag naar de betreffende paritjen, voorzien van een globale planning.

Fase 4:

Na het ontvangen van de reacties op de uitvraag bepalen we met welke partijen we in gesprek gaan. Ook stellen we een matrix op met beoordelingscriteria die we kunnen gebruiken als handvatten tijdens de gesprekken. Het voeren van de gesprekken kost ongeveer een dagdeel, inclusief voorbereiding en nabespreking.

Fase 5:

We maken een definitieve keuze.

Wat anderen te zeggen hebben:

Sjoerd Nijland

Sjoerd Nijland

Agile and Scrum Guru @ Serious Scrum
Plus Icon

“Ik hou van Mark. Hij brengt ontzettend veel positiviteit en ‘drive’ met zich mee. Mark is scherpzinnig en houdt ook anderen scherp. Hij zet (ogenschijnlijk moeiteloos) zijn tanden in complexe materie.”

Daan Gönning

Daan Gönning

Operationeel directeur en eigenaar @ Doop
Plus Icon

"[Ik heb] intensief met Mark mogen samenwerken. In zijn rol als Product Owner was Mark een strategische denker met veel kennis en de kracht om zich te verplaatsen in een bepaalde klant of product. Mark is een aanjager van de Agile methodiek. Hij doorziet een proces snel, analyseert de verbeterpunten en pakt de aanpassing vervolgens met beide handen aan. Zijn drive en positieve mindset werken aanstekelijk. Hij is oprecht en gedreven vanuit passie."

Gordon Ramsey

Gordon Ramsey

Chef, entrepreneur
Plus Icon

“I can’t afford to fuck off and die right now!”

Lees meer reviews op LinkedIn ➡️

Meer van mijn diensten

Product Owner
Product Owner

Komt je digitale productontwikkeling niet van de grond? Als (interim) product owner zorgt ik voor een heldere visie en een hechte samenwerking tussen jouw organisatie en ontwikkelaars.

Agile Coach
Agile Coach

Heb je behoefte aan een verbetering van je processen? Ik help je graag om mens en creativiteit enerzijds en proces en techniek anderzijds weer lekker samen te laten werken.

Digital Consultant
Digital Consultant

Digital Consultant. Van het kleinste detail tot de grote lijn, ik zie hoe processen beter kunnen en producten sterker worden. Ik breng plezier, energie en een scherpe blik in je team. Zodat het weer een feestje wordt.